7 redenen waarom jij de Knaap bike wil kopen
16 Aug 2022

7 redenen waarom jij de Knaap bike wil kopen

Denk je erover om een Knaap bike te kopen? Knaap is dé e-bike voor jonge hippe stadsmensen die moeiteloos van A naar B willen komen. Met een Knaap fiets zie je er stijlvol uit en ben je ook nog eens milieubewust bezig.

Kortom, deze elektrische fatbike wil je hebben.

Toch wat extra overtuiging nodig? Hier 7 redenen waarom jij liever gisteren dan vandaag op een Knaap bike door de stad rijdt.

1: Met een Knaap fiets draag je bij aan een groenere toekomst

You don’t have to wear a cape to save the planet”. Aldus Knaap, en die belofte maken ze waar.

Dankzij de elektrische 36 Volt 21 Amp Samsung batterij en stille 250W Bafang motor in het achterwiel rijd je rond op een milieuvriendelijke e-bike zonder ook maar een greintje uitstoot achter te laten.

En dat terwijl je met een snelheid tot maar liefst 25 km/uur over de fietspaden door de stad vliegt.

2: Stijlvol en comfortabel over straat

Een paar jaar geleden waren elektrische fietsen nog oubollig. Alleen ‘bejaarden’ reden erop rond. Dat is sinds de komst van de Knaap bikes wel anders.

Door de belangrijkste features van een elektrische scooter en traditionele elektrische fiets te combineren rijd je op een Knaap rond in stijl. Zónder in te leveren op comfort.

Alle elektrische fatbikes van Knaap beschikken namelijk over een:

  • Stevig zwart stalen aluminium frame
  • LCD display waarop je afleest hoe snel je gaat, in welke ondersteuningsstand je rijdt en hoe vol de batterij nog is
  • Verstelbaar 83 cm hoog comfortabel zadel
  • Grote LED-koplamp
  • Topkwaliteit rem- en schakelsysteem
  • Look & feel van een stoere retro motor

Kortom, je bent van grote luxe voorzien.

Benieuwd naar de verschillende modellen? Bij Voltes vind je zowel de revolutionaire Knaap Bike AMS als de nieuwste Knaap Bike RTD. De AMS is verkrijgbaar in de Space Grey edition (grijs) of de Black edition (zwart). De RTD alleen in het zwart.

3: Met z’n tweeën op avontuur

In je eentje door de stad touren is lekker. Maar met z’n tweeën natuurlijk veel gezelliger!

De Knaap bike is de allereerste e-bike met een standaard tweepersoons zadel voor volwassenen. Inclusief uitklapbare voetsteuntjes. Zo maak je samen prachtige ritjes over de Erasmusbrug of langs de grachten.

Is jouw plus één een stuk jonger en zoek je een Knaap fiets met kinderzitje? Maak het jezelf gemakkelijk en laat Voltes een extra achterrek met kinderzitje monteren achterop jouw Knaap bike.

4: Neem met gemak een heerlijke morning coffee mee

In het aluminium stalen frame zit een ingebouwde bekerhouder. Dus voortaan neem jij op weg naar kantoor lekker je koffie of cappuccino van jouw favoriete koffietentje mee, zonder gedoe en geknoei. Neem je voor het stoplicht vast een slokje.

5: De Knaap bike brengt je binnen no time op je bestemming

Een half uur à drie kwartier flink trappen met tegenwind. Daar zijn we inmiddels wel klaar mee. Gelukkig zijn die praktijken met de Knaap e-bike voorgoed verleden tijd.

Dankzij vette banden van ieder 20 centimeter dik rijd je voortaan zonder moeite over de trambanen heen. In combinatie met een sterke motor en krachtige batterij fiets je bovendien in een mum van tijd van Oost naar West. Of verder. Want op één volle batterij leg je maar liefst een afstand af van 140 km.

Een gigantisch verschil met bijvoorbeeld de e-bikes van Phatfour (55 km) en de ZX van het Amerikaanse merk Super73 (70 km).

6: Je support een jonge Nederlandse business

Knaap is oer-Hollands. Opgericht in 2019 door creatieve ondernemers Robin Cats en Michael Fiering.

De oprichters hebben een heldere missie: het straatbeeld van de klassieke fietsen in Amsterdam voorgoed veranderen. En ver daarbuiten. Doe je mee?

7: Knaap bikes zijn razend populair onder BN’ers (en de rest van ons)

Spotted: topsporters, influencers en zelfs internationale voetballers die shinen op een Knaap bike. Zoals topatleet Dafne Schippers, voetballer Alvaro Morata en DJ Nicky Romero.

We kunnen wel net doen alsof dat ons niet uitmaakt, maar stiekem doet het een hoop met ’t imago. Je ziet immers steeds meer KNAAP bikes voorbij komen. Ben jij al om?

Proefrit op de Knaap bike maken?

Zo ja, maak dan gerust een afspraak met één van onze medewerkers. Kom vrijblijvend langs wanneer het jou uitkomt en check welke Knaap editie het beste bij jou past. Maar we waarschuwen je. Na een proefrit op de Knaap bike ben je compleet verliefd.

Eerst nog even online de modellen bekijken? Ontdek de Knaap AMS Space Grey Edition en de Knaap AMS Black Edition van zowel de Knaap bike AMS als de Knaap bike RTD dan nu in onze webshop.

Veelgestelde vragen

Hoe hard gaat de Knaap e-bike?

Met de Knaap bike AMS en RTD bereik je een snelheid van maximaal 25 km/uur.

Een Knaap fiets met kinderzitje, kan dat?

Jazeker! Het is mogelijk om een kinderzitje op de Knaap fatbike te plaatsen. Je hebt hiervoor een achterrek nodig. Laat Voltes je helpen de Knaap fiets met kinderzitje te installeren of doe het gemakkelijk zelf.

Kan ik de batterij uit de fiets halen?

Ja. Neem de batterij gerust mee naar binnen en laad hem daar op. Zo wordt hij niet gestolen als je de Knaap bike ergens parkeert. De batterij is immers het duurste onderdeel.

Mag ik op een Knaap rijden zonder rijbewijs of verzekering?

Je hebt geen rijbewijs, verzekering of vergunning nodig om op een Knaap e-bike te mogen rijden.

Wat zijn de technische specificaties van de Knaap bike?

  • 36V 21Ah Samsung batterij
  • Maximaal bereik van 140 km op een volle batterij
  • 7-speed naafversnelling van Shimano
  • Knaap Hydraulic Brake System
  • LCD display met verlichting
  • Comfortabel tweezitters zadel
  • Krachtige 1200 lumen LED koplamp
  • 25 km/uur 250 Bafang motor

Kun je een Knaap bike opvoeren?

Nee, je kan de Knaap bike niet opvoeren. Bovendien is het niet wettelijk toegestaan. 25 km/uur is de maximumsnelheid van alle elektrische fietsen op de openbare weg.

Kan ik de Knaap bike huren of leasen?

Het is niet mogelijk om een Knaap bike te huren of leasen bij Voltes. Wij geloven dat het kopen van jouw eigen Knaap bike je veel meer geluk en vrijheid oplevert. Een investering waar je nog jarenlang plezier van hebt!