Evolve GTR uitgelicht
20 Dec 2021

Evolve GTR uitgelicht

Evolve komt na 10 jaar met een compleet nieuwe productserie, de Evolve GTR series! Zoals van Evolve bekend is komt de Evolve GTR serie met 2 verschillende soorten decks. De Evolve Bamboo GTR en de Evolve Carbon GTR. Beide modellen zijn te verkrijgen in een straat versie en een All Terrain (AT) versie. Met de conversion kit kan de gebruiker van de Evolve GTR serie wisselen van de straat versie naar de AT versie of andersom. Beide modellen komen met twee krachtige belt motoren welke samen zorgen voor een kracht van 3000 watt. Dit zorgt voor een topsnelheid van 42 km per uur. De elektronica van de Evolve GTR serie is door de rubberen afsluiting zeer goed beschermt tegen water.

Batterij

Evolve heeft het batterijsysteem volledig opnieuw ontwikkeld. In het verleden zorgde de zo genoemde ‘Voltage drop’ bij eerdere modellen voor veel klachten. Vooral bergop of tijdens offroad rijden verloor de Evolve kracht of sprong deze in ECO-stand. Naast het krachtverlies fluctueerde de batterij in deze situaties nogal, waardoor het display een niet accurate status van de batterij aangaf. Met de batterij van de Evolve GTR serie zijn deze klachten verholpen. Het board behoudt ook bij een lage batterij zijn kracht en tijdens offroad of bergop rijden laat het display een juiste hoeveelheid batterij zien. De Samsung lithium-ion accu zorgt voor een actieradius van 70 km.

Evolve R2 remote en display

De Evolve GTR boards worden bestuurd met de Evolve R2 afstandsbediening op Bluetooth verbinding, wat zorgt voor een veel betere reactietijd. Ook zijn de verbindingsproblemen bij de eerdere Evolve modellen met deze Bluetooth verbinding verholpen. Daarnaast kan de gebruiker van de Evolve GTR bij de afstandsbediening kiezen uit verschillende kleuren. Met het display kan de bestuurder kiezen voor ECO-modus, Pro en GTR. Daarnaast kan met de Evolve app een custom modus worden aangemaakt.

Evolve app

Evolve heeft voor de GTR series een app ontwikkeld. De app heet Explore by Evolve en laat de gebruiker zijn eigen custom-stand aanmaken. Met de custom modus kan de snelheid worden aangepast naar wens van de gebruiker. Daarnaast kan de gebruiker met de app haar rit registreren. De rit-registratie is met gemiddelde snelheid, topsnelheid, afstanden en meer erg gedetailleerd. Daarnaast kan de rit gedeeld worden met andere e-skaters of kan de gebruiker strijden om een plek op het Evolve leaderboard.

Verpakkingsinhoud

De Evolve GTR komt met een tas waarin de gebruiker al haar accessoires mee kan nemen. In deze tas zitten naast het skateboard en de remote R2 ook een Y-Tool, reserve schroeven, oplader en handleiding.

Conclusie

Door goed te luisteren naar de feedback van haar klanten is de Evolve GTR serie een duidelijke upgrade ten opzichte van eerdere versies. Met het nieuwe batterijsysteem en de afstandsbediening op bluetooth verbinding, hoeft de gebruiker voor eerdere gebreken niet bang te zijn. De Evolve GTR serie is niet alleen veel beter dan haar eerdere modellen maar blaast met de verschillende upgrades ook de concurrentie weg. Een echte must-have voor e-skaters. Neem een kijkje bij de Evolve Skateboards voor meer informatie.