Eysing: retro e-mopeds in een supermodern jasje
25 Apr 2022

Eysing: retro e-mopeds in een supermodern jasje

Een elektrisch vervoermiddel met de charme van vervlogen tijden. Dat is de retro e-moped van het veelbelovende Nederlandse merk Eysing. Niet alleen toveren de unieke e-mopeds een lach op het gezicht van de bestuurder, maar ook op die van voorbijgangers. Wat maakt de e-mopeds van Eysing zo bijzonder?

Een merk met een verhaal

Samen met zijn compagnon Rik Smits richt Alain van Dijk in 2017 het merk Eysing op. Van Dijk tekent al sinds jongs af aan auto’s en motoren. Vaak in retro stijl. Nu, jaren later, is zijn jongensdroom om een eigen ontwerp te lanceren eindelijk in vervulling gegaan. Het Nederlandse bedrijf uit Vught is dan ook geboren vanuit een grote passie voor retro motoren.

De mannen van Eysing doen alles zelf: van het ontwerpen en ontwikkelen tot het bouwen en verkopen van de e-mopeds. Geen detail wordt over het hoofd gezien. Hoge kwaliteit, duurzaamheid en design staan centraal. En daar zijn ze terecht trots op.

Geïnspireerd door het verleden

De naam Eysing komt niet zomaar uit de lucht vallen. De grootste inspiratiebron voor de merknaam en producten van Eysing zijn de traditionele voertuigen van de legendarische auto- en motorenfabrikant Eysink. Eysink is ontstaan in 1886 en heeft vele prijzen gewonnen voor haar race auto’s en motoren.

Om het uitspreken internationaal makkelijker te maken is de “K” in Eysink vervangen door de “G”. Dit symboliseert volgens de mannen van Eysing heel subtiel het verschil tussen het verleden en de toekomst.

Van testversie tot volwaardig product

Na de oprichting in 2017 was de start up uit Vught er nog niet. De ontwikkeling van de eerste Eysing e-moped heeft een aantal jaren geduurd. Volgens van Dijk was het “testen, testen en nog eens testen”.

Na het bouwen van diverse prototypes, waar tienduizenden kilometers mee zijn gereden, werden in 2019 de eerste 100 goedgekeurde modellen middels een pre-sale verkocht aan vrienden, kennissen en familie. De ontwikkeling van deze eerste lading nam zo’n 18 maanden in beslag. Inmiddels is de Eysing retro e-moped in volle glorie te bewonderen én te bestellen in de winkel van Voltes in Alkmaar.

De originele retro e-moped

Het eerste officiële Eysing product dat in november 2020 in de verkoop ging, is de Eysing Pioneer. De Eysing Pioneer is met zorg en passie ontworpen. Kosten nog moeite zijn gespaard. En dat zie je terug in het prachtige eindresultaat. Zo beschikt ieder exemplaar over:

  • Speciale brede velgen
  • Een elektrische naafmotor in het achterwiel
  • Aparte banden
  • Spaken op maat
  • Zadel van leer

Het zadelleer is afkomstig uit dezelfde fabriek waarmee het automerk Ferrari de stoelen bekleedt. Over kwaliteit gesproken!

3 verschillende uitvoeringen

De Eysing Pioneer, vernoemd naar het ‘pionieren’ en ontdekken tijdens de totstandkoming van de e-moped, komt in 3 verschillende uitvoeringen: de Pioneer, de Pioneer S en de Pioneer S Exclusive.

De Eysing Pioneer

De originele Eysing Pioneer straalt individualisme, vrijheid en duurzaamheid uit.

Met een krachtige motor van 1500 watt en een uitneembare batterij van 1720Wh rijd je met plezier de straten van de binnenstad door. Je legt een afstand van maar liefst 80 km (25 of 45 km/uur) met een volle batterij.

Is de batterij leeg? Dan laad je hem in 8 uur op. Of in 4 uur met de Eysing snellader.

Deze standaarduitvoering van de Pioneer komt in 3 verschillende kleuren. Het leren zadel laat ruimte over voor een passagier. Zo kun je samen genieten van een heerlijk weekendritje langs de weilanden.

De Pioneer S

De Eysing Pioneer S is de sportieve versie van de Pioneer.

Wat rijervaring en design betreft is deze e-moped nog verfijnder, minimalistischer en – uiteraard – sportiever. Ook is het zadel iets korter, zodat de focus volledig op de bestuurder ligt.

Er zit een motor in van maar liefst 2000 watt. Je rijdt 80 km (25 km/uur) op een volle batterij. Ook is deze Pioneer beschikbaar in een variant van 45 km/uur (helm dragen verplicht).

Met meer opties in kleur en luxe afwerkingen dan de originele Eysing Pioneer, kun je de Pioneer S helemaal naar jouw wensen laten aanpassen.

De Pioneer S Exclusive

Dit is de meest luxe e-moped uit de serie.

Naast de sterke motor onderscheidt de Eysing Pioneer S Exclusive zich door het luxe spatbord van chrome. De matchende stalen wielen van 66 cm zijn ook uniek bij dit model. Zo laat je voorbijgangers onder de indruk achter als je door de straten zoeft.

Het is dan ook de ultieme e-moped uit de kinderdroom van Van Dijk.

De exclusiviteit van deze Pioneer blijkt verder uit de productieaantallen. De Eysing Pioneer S Exclusive wordt slechts in kleine hoeveelheden geproduceerd. Tot slot heeft Eysing voor dit topmodel 4 karakteriserende kleuren gekozen voor een opvallende vintage look.

Verbind met je smartphone

De Eysing Pioneer kan worden gekoppeld aan de Eysing Connect app (beschikbaar voor Android en iOS).

Het grootste voordeel van de app is dat je altijd kunt zien waar de Eysing e-moped zich bevindt. Jij bent de enige die het GPS-systeem kan inschakelen. Bij diefstal of vermissing kun je met de app de autoriteiten ondersteunen om de e-moped terug te vinden.

Voor wie is de Eysing Pioneer geschikt?

Eysing focust zich op het hogere segment. Op wie graag in luxe wilt reizen door de binnenstad, op een duurzaam elektrische vervoersmiddel dat er ook nog eens fantastisch uit ziet. En daar graag wat voor over heeft.

Ben je net als wij enorm enthousiast geworden van dit veelbelovende Nederlandse merk? En wil je graag meer zien van de unieke retro e-mopeds van Eysing? Vanaf nu zijn ze verkrijgbaar bij Voltes. Uiteraard ben je ook welkom om een kijkje te komen nemen in onze winkel!