Het verschil tussen Evolve Skateboards
25 Nov 2021

Het verschil tussen Evolve Skateboards

Evolve Skateboards is wereldwijd een van de grootste en meeste bekende producent van elektrische skateboards. De e-boards van Evolve staan bekend om hun hoge kwaliteit en prestaties. Evolve richt zich met haar producten dan ook op het topsegment in de e-skate industrie. De e-boards van Evolve staan bekend om hun hoge snelheid, grote actieradius en mogelijkheid voor customizen. Met het customizen wordt bedoeld dat je zelf kunt bepalen welke soort onderdelen je wilt voor je e-board. Zo kun je vrijwel alle soorten skatewielen plaatsen en kun je spelen met de vertanding zodat je sneller optrekt of harder gaat.

De prijs

Evolve heeft verschillende modellen om zo voor iedere portemonnee wat aan te bieden. Zo hebben ze de volgende modellen: Evolve Bamboo GT Bamboo, Evolve Bamboo GTX en Evolve Carbon GT. Deze modellen verschillen onderling van elkaar in prijs en prestaties. Zoals gewoonlijk krijg je meer voor je geld als je meer betaald. Om een duidelijk beeld te geven hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillen tussen de modellen onderling.

Evolve Bamboo GT

De Evolve Bamboo GT is een van de eerste modellen van Evolve en tevens ook het meest verkochte model. Dit model wordt ook wel gezien als het instapmodel van Evolve Skateboards. De Bamboo GT heeft zoals de naam al zegt een deck welke gemaakt is van bamboo hout. Daarnaast beschikt dit e-board over 2 motoren welke gezamenlijk 3000 watt aan kracht leveren. Door deze krachtbron haal je snelheden van 42 km/u en dit geeft meer dan genoeg kick om de adrenaline door je lichaam te laten stromen. De Evolve Bamboo GT heeft van alle Evolve modellen de kleinste accu. De accu van dit model heeft met de street wielen een actieradius tot 35 km en met all-terrain wielen tot 20 km. Daarnaast kan dit model hellingen tot 25% aan dus een grote heuvel oprijden is geen probleem.

evolve bamboo gt modellen

Evolve Bamboo GTX

De Evolve Bamboo GTX is een van de nieuwste modellen van Evolve. De Bamboo GTX heeft net zoals de Bamboo GT ook een deck van bamboo hout. Verder heeft dit model ook 2 motoren welke gezamenlijk 3000 watt aan kracht leveren. Het grootste verschil tussen de Bamboo GT en Bamboo GTX is de accu. De accucapaciteit van de GTX is 10Ah en die van de GT 6,5Ah. Dit betekend dat in de Bamboo GTX aan grotere accu zit waardoor je verder kunt rijden op een volle accu. De actieradius van dit model is met de street wielen tot 50 km en met all-terrain wielen tot 30 km. Verder heeft dit model ook een ander design welke veel mensen aanspreekt. Daarnaast kan ook dit model hellingen tot 25% aan waardoor een grote heuvel oprijden geen probleem is.

evolve bamboo gtx modellen

Evolve Carbon GT

De Evolve Carbon GT is een uniek model in de e-skate branche. Dit was een van de eerste elektrische skateboards met een deck van carbon. Dit ziet er niet alleen super gaaf uit maar is ook nog eens functioneel. Alle componenten zijn verwerkt in het deck zelf en zitten dus niet in een bak onder het elektrisch skateboard zoals het geval is bij de Bamboo modellen. Dit model heeft net als de andere Evolve modellen ook 2 motoren welke gezamenlijk 3000 watt leveren en een topsnelheid van 42 km/u geven. De accucapaciteit van dit model is gelijk aan die van de Bamboo GTX. Hierdoor kun je met de street wielen tot 50 km ver rijden en met de all-terrain wielen tot 30 km. Daarnaast kan ook dit model hellingen tot 25% aan waardoor een grote heuvel oprijden geen probleem is.

evolve carbon gt modellen

Conclusie

Uit het bovenstaande kun je opmaken dat er veel verschil is tussen de modellen van Evolve. Om het gemakkelijker en overzichtelijker te maken kun je hieronder een tabel vinden waarin je de belangrijkste aspecten kunt vergelijken per model.

Model Evolve Bamboo GT Evolve Bamboo GTX Evolve Carbon GT
Aantal watt 3000 watt 3000 watt 3000 watt
Topsnelheid 42 km/u 42 km/u 42 km/u
Accu 36V / 6,5Ah (234Wh) 36V / 10Ah (360Wh) 36V / 10Ah (360Wh)
Actieradius street wielen Tot 35 km Tot 50 km Tot 50 km
Actieradius all-terrain wielen Tot 20 km Tot 30 km Tot 30 km
Hellingen 25% 25% 25%
Deck Bamboo Bamboo Carbon