COVID-19 | ONLINE SHOP: WIJ VERSTUREN NOG STEEDS BESTELLINGEN | WINKEL: ONZE SHOWROOM IS OOK OPEN
200 M² SHOWROOM MET WERKPLAATS
PERSOONLIJK ADVIES
GRATIS BEZORGING VANAF €50
30 DAGEN BEDENKTERMIJN

Oorsprong van het Hoverboard

  • Geplaatst op
  • Door Voltes
Oorsprong van het Hoverboard

Wat is een hoverboard en hoe is het ontstaan? Lees dit en meer in deze blog.

 

Uitvinding

Het hoverboard is in 2014 uitgevonden door de Amerikaan Shane Chen. Deze man is een echte uitvinder en heeft naast het hoverboard ook de monowheel uitgevonden. Shane Chen was echter vergeten om patent aan te vragen waardoor er een wildgroei aan Chinese fabrieken ontstond welke hoverboards gingen produceren. In 2015 werd het hoverboard pas echt bekend bij het grote publiek en dat kwam doordat er veel wereldberoemde sterren werden gezien op hoverboards. Zo was Justin Bieber, Christiano Ronaldo, Chris Brown, Mike Tyson, John Legend en zelfs onze eigen Enzo Knol te spotten op een hoverboard.

 

hoverboard

Shane Chen (uitvinder hoverboard)

 

Wat is een hoverboard?

Het hoverboard heeft in de volksmond veel verschillende benamingen zoals smart balance wheel, balance board en oxboard. Echter is de benaming hoverboard het meest gebruikt en wordt dit dan ook als de algemene benaming gezien. Een hoverboard kun je zien als een kleine variant van de Segway zonder stuur. Het hoverboard beweegt volledig op lichaamsbewegingen en balans. Wanneer je naar voren leunt rijd je naar voren en wanneer je naar achteren leunt rijd je naar achteren of rem je af. Daarnaast kun je draaien door druk te zetten met je linker of rechtervoet. De topsnelheid van een hoverboard is 15km/u en de actieradius is 15 tot 20km. De actieradius is afhankelijk van het gewicht van de bestuurder en de ondergrond waar je op rijdt.

 

Wat kun je met een hoverboard?

Het hoverboard is oorspronkelijk ontwikkelt als speelgoed voor kinderen en jongeren. Echter blijkt het in de praktijk ook veel gebruikt te worden door volwassenen en zakelijke doeleinden. Zo worden hoverboards vaak gebruikt om in grote magazijnen de afstanden te overbruggen. Het hoverboard is dus naast de fun-factor ook een praktisch vervoersmiddel waarmee je van A naar B kunt. Zo kun je met het hoverboard boodschappen doen of bij iemand op bezoek gaan. Het hoverboard kan dus door iedereen en overal voor worden gebruikt. Het rijden op een hoverboard is binnen 10 minuten te leren. Zelfs mensen zonder enige gevoel voor richting of balans hebben het binnen no-time onder de knie. Het rijden op een hoverboard is net als fietsen, wanneer je het eenmaal geleerd hebt zal je het nooit meer verleren. Een leuk bijkomend voordeel is dat een hoverboard rijdt op elektriciteit en je dus geen hoge kosten hebt van benzine of wegenbelasting.

 

hoverboard

 

Wil je ons complete assortiment hoverboards zien? Klik dan hier.

200 M² SHOWROOM MET WERKPLAATS
PERSOONLIJK ADVIES
GRATIS BEZORGING VANAF €50
30 DAGEN BEDENKTERMIJN