Snowboarden op straat? Maak kennis met de Summerboard SBX
25 Apr 2022

Snowboarden op straat? Maak kennis met de Summerboard SBX

Het gevoel dat je krijgt van snowboarden is uniek, de vrijheid die je ervaart is onbeschrijfelijk. Daarom begrijpen we heel goed dat je na de wintersport niet kunt wachten tot het weer zover is. Kon je maar gewoon het hele jaar door snowboarden... Dat zou pas top zijn. En weet je, dat kan. Met de Summerboard SBX rijd je door de straten alsof je off-piste bent.

Snowboarden zonder sneeuw

Aaron Aders, de oprichter van Summerboard, dagdroomde al jaren over snowboarden door de straten van zijn woonplaats. Hij zocht een manier om snowboarden onderdeel te maken van zijn dagelijks leven. Zo ontstond het idee voor de Summerboard: een uniek e-snowboard om het hele jaar door mee te shredden, zonder dat er sneeuw moet liggen.

Een echte shredmachine

In 2014 werden de eerste modellen ontworpen. Pas in 2018 kwam de officiële Summerboard op de markt, met als nieuwste model de Summerboard SBX. Fans beschrijven de upgrade van eerdere versies naar de Summerboard SBX als het inwisselen van je BlackBerry voor een iPhone. Een groot succes dus! En wij begrijpen wel waarom.

Gemotoriseerde zwenkwielen

Als je denkt dat de Summerboard SBX een gewoon elektrisch skateboard is, heb je het mis. De Summerboard heeft speciaal ontworpen wielen om het echte snowboardgevoel te creëren. Dit is grotendeels te danken aan de gemotoriseerde zwenkwielen. Dit type wielen staat erom bekend volledig om de eigen as rond te kunnen draaien. Zulke flexibele wieltjes hebben normale elektrische skateboards niet en dat maakt het Summerboard uniek.

Batterij bovenop

De batterij van het elektrische snowboard bevindt zich bovenop. Zo wordt het makkelijker om te shredden, carven en sliden. Bij de meeste elektrische skateboards zit de batterij onder het board of in het e-board verwerkt.

Dagelijkse work-out

De meeste e-skateboards zijn geschikte vervoermiddelen om van A naar B mee te gaan, om lekker mee door de stad te crossen of snel op je bestemming aan te komen. Daar kan de Summerboard ook voor gebruikt worden, maar het is met dit board een grotere uitdaging.Summerboarden kun je zien als een sport. Je gebruikt je hele lichaam intensief tijdens het boarden. Na 15 tot 20 minuten carven en shredden met een Summerboard heb je er een dagelijkse work-out op zitten!

Appels met peren vergelijken

Eigenlijk kun je de Summerboard SBX niet met ‘gewone’ elektrische skateboards vergelijken. De e-boards zitten anders in elkaar, en dienen een ander doel. De Summerboard is een uniek product, speciaal voor liefhebbers die willen snowboarden maar dan in de wijk, in plaats van op de berg.

Topsnelheid van 40 km/u

Je kunt met de Summerboard SBX een maximum snelheid bereiken van 40 km/u en dit is bloedsnel! De batterij van het elektrische snowboard gaat 19 km mee wat prima is voor korte afstanden. Ben je van plan een lang ritje te maken? Dan neem je makkelijk een extra batterij mee in je backpack. De batterij van het e-snowboard is namelijk uitneembaar, licht en plat.

Hoe rijd ik de Summerboard SBX?

Net als bij een echt snowboard is het belangrijk om je gewicht continu te verdelen over je hielen en tenen, boven de middelste zwenkwieltjes. Je knieën en armen houd je gebogen. Dit is vergelijkbaar met carven op de buitenste rand van je snowboard. De wieltjes aan de buitenkant van de Summerboard SBX zijn er om grip te krijgen op de weg zodat je geen controle verliest. Tip: beeld je tijdens het rijden in dat je sneeuw onder je voeten hebt, dit is vaak hét “aha” moment!

Oefening baart kunst!

We geven toe dat het even duurt voordat je het Summerboarden onder de knie hebt. Maar als je het onder de knie hebt is het verslavend en kun je niet meer stoppen. Om je te helpen bij het ontwikkelen van jouw Summerboard-skills heeft Summerboard een aantal instructievideo’s opgenomen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen, en hoe je het doet. Zoals van je elektrische snowboard afspringen en carven.

Geen nood als je in het begin wat moeite hebt, je moet ergens beginnen. Het duurt gemiddeld 3 sessies, inclusief het bekijken van de instructievideo’s, voordat je zelfverzekerd de weg over shred. Net als bij veel andere dingen geldt ook hier; oefening baart kunst.

Klaar om het hele jaar door te blijven carven?

Zo ja, dan hebben we goed nieuws voor je. De Summerboard SBX is nu verkrijgbaar bij ons. We nodig je uit om langs te komen zodat je dit board zelf kunt ervaren. Onze productspecialisten begeleiden je graag tijdens het maken van een proefrit.