Xiaomi M365 Pro uitgelicht
20 Dec 2021

Xiaomi M365 Pro uitgelicht

Wat is de Xiaomi M365 Pro?

De Xiaomi M365 Pro is de nieuwste Xiaomi scooter geproduceerd door Ninebot. Het ontwerp van de Xiaomi M365 Pro vertoond grote gelijkenissen met het eerdere Xiaomi M365 model en kan met de nieuwe features gezien worden als de grote broer van de eerdere Xiaomi scooter. Het model heeft met een accu van 474Wh een maximaal bereik van 45 kilometer. De Xiaomi M365 Pro komt met een 300W motor waarmee net als zijn voorganger een topsnelheid van 25 km per uur gehaald kan worden. Daarnaast zorgen de brede treeplank en het verhoogde stuur, in combinatie met de 8,5 inch luchtbanden voor een erg comfortabele rijervaring. De gebruiker is in het donker duidelijk te zien door de aanwezigheid van lichten aan zowel de voor – en achterkant. Door het inklapsysteem is de scooter makkelijk mee te nemen.

Xiaomi M365 Pro versus Xiaomi M365

Ondanks dat de Xiaomi M365 Pro op veel fronten lijkt op de Xiaomi M365 komt het nieuwe model met een aantal duidelijke upgrades.

Groter bereik en krachtigere motor

De nieuwste Xiaomi scooter heeft met een maximale afstand van 45 kilometer een veel groter bereik. De krachtigere motor in het voorwiel zorgt voor een betere acceleratie en presteert beter bergop. Waar heuvels met een stijgingspercentage van 10% het maximale was, is dit door de nieuwe 300W motor nu 20%.

Nieuw display

Op het volledig nieuw ontworpen display kan de gebruiker van de Xiaomi M365 Pro makkelijk en duidelijk informatie over de Xiaomi scooter lezen. Op het display wordt de snelheid weergegeven en is te zien in welke stand de scooter staat. Waar het eerdere model enkel beschikte over de ECO en standaard snelheidsstand, komt de nieuwe Xiaomi Step met 3 snelheidsstanden:

  • ECO-modus voor energiebesparing (15 km per uur)
  • D-modus voor standaard (20 km per uur)
  • S-modus voor sportstand (25 km per uur)

Verder is de status van de accu op het display zichtbaar en wordt aangegeven wanneer er onderhoud nodig is. Het display laat daarnaast zien of de lichten aan staan en of de bluetooth verbinding actief is.

Meer comfort

De luchtbandjes van de Xiaomi M365 zorgde er al voor dat de rijervaring comfortabel aan voelde. De Xiaomi M365 Pro komt met een langer en breder stuur. Daarnaast is ook de treeplank breder wat zorgt voor een nog fijnere gebruikservaring.

Xiaomi M365 Pro versus Xiaomi M365

Overzicht specificaties

Model Xiaomi M365 Xiaomi M365 Pro
Aantal watt 250 watt 300 watt
Topsnelheid 25 km/u 25 km/u
Accu Lithium-ion (280Wh) Lithium-ion (474Wh)
Actieradius Tot 25 km Tot 45 km
Remsysteem Handrem Handrem
Wielen 8,5 inch luchtbanden 8,5 inch luchtbanden
Display Nee Ja
App Ja Ja
Hellingen 10% 20%
Verlichting Voor- en achterlicht Voor- en achterlicht

Conclusie

De Xiaomi M365 Pro is met haar grotere bereik, krachtigere motor en uitgebreid display een duidelijke upgrade ten opzichte van de eerdere Xiaomi M365 step. Vooral het grotere bereik van maximaal 45 kilometer springt in het oog. De step is daarom vanzelfsprekend duurder dan het eerdere model maar voor veel gebruikers zullen de voordelen van de Pro hier wel degelijk tegenop wegen.