Hoverboard aankoopadvies

Er zijn op het moment veel verschillende soorten hoverboards te koop in verschillende soorten kwaliteit. De meeste hoverboards zien er hetzelfde uit en daardoor is het lastig om de goede kwaliteit hoverboard te herkennen. Dit komt doordat de uitvinder van het hoverboard geen patent had aangevraagd waardoor er nu heel veel fabrieken zijn welke hoverboards produceren. Deze fabrieken hebben onderling een concurrentiestrijd om zo goedkoop mogelijk een hoverboard te produceren. Om de productieprijs te verlagen worden er onderdelen gebruikt welke van lagere kwaliteit zijn en daardoor snel stuk gaan. Om het helder voor de consument te maken hebben bij een aankoopadvies opgesteld waarbij we uitleggen wat de verschillen in kwaliteit zijn voor een hoverboard. Er zijn 4 aspecten waar je naar moet kijken namelijk:

  • Moederbordsysteem
  • Accu
  • Wielen
  • Oplader

We zullen hieronder per onderdeel uitleggen wat de verschillen in kwaliteit zijn.

Moederbordsysteem

Het moederbordsysteem is een van de belangrijkste onderdelen en kun je zien als de computer van het hoverboard. Een moederbordsysteem bestaat uit meerdere printplaten zoals het moederbord en de sensorbords. Deze printplaten sturen alles aan en zorgen ervoor dat het hoverboard de bewegingen die je maakt uitvoert. Het bedrijf TAOTAO heeft dit moederbordsysteem voor het hoverboard ontwikkelt en is de originele producent hiervan. TAOTAO maakt gebruikt van hoge kwaliteit componenten voor de printplaten en hierdoor is het systeem van TAOTAO de beste kwaliteit verkrijgbaar voor een hoverboard. Dit is de concurrentie opgemerkt en daardoor is het systeem van TAOTAO door veel partijen in China nagemaakt. Deze namaak is niet van dezelfde bouwkwaliteit als TAOTAO en gaat daardoor snel stuk. Sommige systemen hebben zelfs geen los moederbord om de productiekosten te drukken. Deze systemen zonder los moederbord zijn van de slechtste kwaliteit en gaan snel stuk. Hierdoor zijn er 3 soorten kwaliteit beschikbaar namelijk:

  1. Origineel TAOTAO moederbordsysteem, totaal 3 printplaten (beste kwaliteit)
  2. Namaak/Replica moederbordsystem, totaal 3 printplaten (mindere kwaliteit)
  3. Namaak/Replica systeem zonder los moederbord, totaal 2 printplaten (slechtste kwaliteit)

De beste kwaliteit moederbordsysteem is afkomstig van TAOTAO. Dit bedrijf heeft het moederbordsysteem voor het hoverboard ontwikkelt en is de originele producent hiervan. Het TAOTAO moederbordsysteem kun je herkennen aan de groene kleur en het logo in de vorm van een V. De replica moederbordsystemen kun je herkennen aan hun bruine, rode of blauwe kleur zonder logo's. Zie de afbeelding hieronder voor hoe je een TAOTAO en replica moederbordsysteem kunt herkennen.

Accu

Op het gebied van de accu zijn er ook verschillende soorten kwaliteit. De accu is opgebouwd uit verschillende batterijcellen en het verschil zit hem in de kwaliteit van deze cellen. De batterijcellen zijn verkrijgbaar in A-merken zoals Samsung en LG maar ook in onbekende Chinezen merken met slechte kwaliteit cellen. De Samsung en LG cellen zijn van de beste kwaliteit en daarnaast ook veilig. De bouwkwaliteit van een Samsung of LG accu is beter waardoor dit soort accu's een veel langere levensduur hebben.

Daarnaast zijn er ook verschillen in het aantal cellen welke in een accu zitten. Er zijn accu's met 10 en 20 batterijcellen verkrijgbaar. Een accu met 10 cellen zal de helft minder ver kunnen rijden dan en accu met 20 cellen. Hierdoor zal een accu met 10 cellen snel leeg zijn en kun je hier slechts enkele kilometers mee rijden.

Wielen

Bij de wielen is er ook veel verschil in kwaliteit op de markt. Het verschil zit hem in de wattage van het wiel. Zo zijn er wielen met 150, 250 en 350 watt verkrijgbaar. Hoe hoger de wattage is hoe krachtiger de motor in het wiel is. Dit verschil in kracht merk je tijdens het rijden op het hoverboard. Een wiel met 350 watt gaat gemakkelijker stoepjes en heuvels op en is ook sneller op snelheid. Daarnaast draait een wiel met 350 watt sneller en dus soepeler als je ronddraait.

Oplader

De oplader is een van de belangrijkste onderdelen en ook hier zijn er weer veel verschillende soorten kwaliteit op de markt. De belangrijkste eigenschap van de oplader moet zijn dat deze veilig is en stopt met stroom geven wanneer het hoverboard is opgeladen.

Een goede kwaliteit oplader beschikt over een stopfunctie en een UL certificering. De stopfunctie zorgt ervoor dat de oplader stopt met het geven van stroom wanneer de batterij is opgeladen. De UL certificering is een keurmerk van het UL keuringsinstituut. Dit is een onafhankelijke organisatie welke wereldwijd producten keurt op veiligheid.

Er zijn op het moment ook slechte kwaliteit opladers op de markt welke stroom blijven geven wanneer de accu is volgeladen. Hierdoor kan het systeem oververhit raken waardoor het hoverboard in het ergste geval in brand kan vliegen. Deze slechte kwaliteit opladers hebben dan ook geen UL certificering. Het is dus belangrijk om een hoverboard oplader te nemen welke beschikt over een stopfunctie en een UL certificering heeft.

Kwaliteit Voltes

Wij vinden het belangrijk om veilige en hoge kwaliteit producten aan te bieden. Daarom beschikken al onze hoverboards over een TAOTAO moederbordsysteem, Samsung accu met 20 cellen, 350 watt per wiel en een oplader met stopfunctie en UL certificering.