Maak je eigen kartbaan voor de Gokart
11 Jan 2023

Maak je eigen kartbaan voor de Gokart

Wil jij straks de derde racer in de Formule 1 worden nu Nyck de Vries komend raceseizoen naast Max Verstappen op de baan verschijnt? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met racen als je serieuze ambities hebt en natuurlijk is karten ook gewoon gaaf om als hobby en ontspanning te doen. Nog leuker wordt het als je een eigen Segway-Ninebot Kart bezit en een kartbaan in de buurt hebt. Dus waarom zou je, wanneer je toch genoeg ruimte in eigen tuin hebt of de middelen hebt om ergens een terrein aan te kopen, geen eigen kartbaan ontwerpen en realiseren?

Begint het bij de baan of de kart?

De Segway-Ninebot Kart is de start van vele avonturen en je racet op de baan alleen om bijvoorbeeld je rijtechniek onder de knie te krijgen of samen met anderen om je racehart flink te laten kloppen en de competitie onderling aan te gaan. Het gave van de Segway-Ninebot Kart is dat hij in verschillende lengte is in te stellen. Hierdoor kun je dus met leeftijdsgenoten racen, maar ook met je grote broer (of fanatieke zus) of zelfs je vader (of een andere volwassenen). Eens kijken of ze je kunnen bijhouden op de baan en wie jij zal vast de snelste zijn..

Geen grote tuin, toch een eigen kartbaan

Aangezien je met de Segway-Ninebot Kart niet op de openbare weg mag, moet je wel creatief zijn in het bedenken van oplossingen. Elke vorm van eigen terrein is geschikt om je fantasie de vrije loop te laten. Laat je ouders zich maar druk maken om de regels en gemeentelijke zaken die erbij komen kijken. Jij kunt je lekker focussen op de kartbaan van jouw dromen en hoe deze eruit moet zien. Wil je net zo’n bocht als La Source van het Circuit van Spa-Francorchamps, of wil je wat meer langere stukken om de echte snelheid van de Go Kart Ninebot te testen? Maak het waar en race over je eigen kart baan.

Je eigen kartbaan - van ontwerp naar werkelijkheid

Het begint met een terrein zoeken en hiervoor moet je wat onderzoek doen. Het gaat er niet alleen om wat er in jouw buurt aan terreinen beschikbaar is, maar ook aan welke voorwaarden het terrein moet voldoen. Met de Segway Segway-Ninebot Kart kun je bijvoorbeeld geen grote hoogteverschillen overbruggen. De kart wil het liefst een wat vlakker terrein. Daar moet je allereerst rekening mee houden. Verder mag de kartbaan best iets verder van je huis liggen (zeker fijn voor de buren als je niet in het buitengebied woont), omdat de kart heel makkelijk te vervoeren is. Je hebt geen aparte aanhanger nodig, want hij kan gewoon mee in je auto.

De baan, de kart – wat nog?

Bij elke vorm van elektrische karts moet je aan persoonlijke beschermingsmiddelen denken. Denk aan de essentiële middelen om je hoofd, nek en de rest van je lijf te beschermen, want die kunnen het te verduren krijgen. Als je naar de veiligheid van de Segway-Ninebot Kart zelf kijkt, moet het stoeltje goed passen. En kijk je buiten de kart, dan moet ook de baan aan wat veiligheidsaspecten voldoen. Het gaat dan niet alleen om de mensen langs de baan die in kunnen grijpen als er wat gebeurt, maar ook hoe je de baan zelf veilig maakt om op te e-karten. Bij het ontwerpen van je eigen kartbaan moet je dus sowieso rekening houden met extra vierkante meters die in beslag genomen zullen worden door een meeverende afzetting die de kracht uit een mogelijke klap haalt.

De kers op de taart voor passionele karters

Je kunt ervoor kiezen om het onderhoud aan je Segway-Ninebot Kart thuis te doen, maar je kunt ook een garage bij de kartbaan bouwen en zo ter plekke aan de kart te werken als nodig. Hiervoor heb je niet alleen het gebouw, maar ook het gereedschap nodig. En als er iets kapot gaat, wil je dit vanzelfsprekend zo snel mogelijk vervangen om weer de baan op te kunnen. Daarvoor kun je altijd bij Voltes terecht voor onderdelen. Zo kun je weer snel de baan op en de tijd verbeteren van de vorige keer.