Eindelijk, de populaire elektrische scooters van Niu zijn nu verkrijgbaar bij Voltes!
16 Aug 2022

Eindelijk, de populaire elektrische scooters van Niu zijn nu verkrijgbaar bij Voltes!

Over Niu

Heb je de bekende Felyx scooters weleens zien rondrijden door Amsterdam en Rotterdam? Die zijn van Niu, een elektrisch scootermerk dat werd opgericht in 2014. Inmiddels is Niu uitgegroeid tot de nummer één in de elektrische vervoersmiddelen-branche.

De missie van Niu is om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om voor milieuvriendelijke, handige én stijlvolle stadsvervoersmiddelen te kiezen. Technologie, stijl en vrijheid is waar Niu voor staat. En dat zie je terug in alle modellen. Waarvan de NQi, MQi, UQi en KQi series nu bij Voltes verkrijgbaar zijn.

Wat maakt de Niu elektrische scooters zo bijzonder?

De Niu e-scooter valt op. Het is een unieke scooter, niet zomaar een kopie van een bestaand merk. Er is veel rekening gehouden met kwaliteit, design, snelheid en veiligheid. Zo is iedere elektrische scooter van Niu uitgerust met een hoge kwaliteit elektromotor van het bekende merk Bosch. En zijn de accu’s van Panasonic, die ook door Tesla worden gebruikt. Daarnaast beschikken de elektrische scooters van Niu over tal van features en gadgets die zorgen voor ultiem rijplezier.

Zorgeloos rijden met Cruise Control

Zet de snelheid vast, laat de gashendel los en de Niu elektrische scooter neemt het van je over. Met de cruise control functie blijft de elektrische Niu scooter gewoon doorrijden op de door jou gekozen snelheid. Deze functie is vooral handig wanneer je een langer stuk rechtdoor rijdt. Zodra je weer aan de gashendel draait of de remmen bedient, schakelt de cruise control zichzelf uit.

Raak je e-scooter nooit kwijt met GPS

We kennen het allemaal wel: je parkeert je fiets of scooter ergens en kunt ‘m vervolgens niet terugvinden. Gelukkig is dit probleem met de elektrische scooters van Niu verleden tijd. Via de GPS functie op de Niu app vind je jouw e-scooter altijd terug.

Ontvang meldingen bij mogelijke diefstal

Het laatste wat je wilt is dat je Niu elektrische scooter wordt gestolen. Valt je e-scooter toch ten prooi aan iemand met kwade bedoelingen, dan krijg je daar een melding van op je telefoon. De Niu app waarschuwt je met een alarm als iemand de elektrische scooter in beweging brengt.

Knipperlicht gaat automatisch uit

Vergeet jij ook weleens je knipperlicht uit te zetten tijdens het rijden? Vaak is dat niet zo’n issue, maar het kan gevaarlijk worden als andere verkeersdeelnemers denken dat je rechtsaf slaat terwijl je gewoon rechtdoor rijdt. Bij een elektrische scooter van Niu hoef je hier niet meer aan te denken. De knipperlichten gaan namelijk automatisch uit als de scooter opmerkt dat je een bocht hebt gemaakt.

Altijd goed zichtbaar met 360° LED verlichting

In het donker hoef je niet bang te zijn dat je niet opvalt. Je bent extra goed zichtbaar dankzij de 360 graden Halo van licht rondom de e-scooters van Niu. En het ziet er ook nog eens supertof uit.

Bovendien zijn de koplampen voorzien van LED dagrijverlichting waardoor je met de Niu e-scooter ook overdag, onder alle weersomstandigheden, optimaal zichtbaar bent.

Veilig remmen dankzij geavanceerd remsysteem

Als je remt, rem je ook echt. Dankzij de schijfrem op zowel het voor- én achterwiel weet je zeker dat je tijdens het remmen veilig tot stilstand komt. Daarnaast is de elektrische Niu scooter uitgerust met een Electronic Braking System. Dit systeem zorgt ervoor dat de accu tijdens het remmen wordt bijgeladen. Zo wordt bij sommige modellen tot 6% van de energie geregenereerd.

Start je e-scooter vanaf 50 meter afstand

Bespaar tijd met wegrijden door simpelweg op de knop van je sleutel te drukken om de e-scooter te starten. Met andere woorden, je rijdt op jouw Niu elektrische scooter met de sleutel nog in je broekzak. Deze feature heet ‘key ignition’. De e-scooter kan vanaf 50 meter afstand worden gestart.

Laad de batterij overal op

De Niu e-scooter hoeft niet aan een laadpaal te hangen om op te kunnen laden. Alle modellen zijn uitgerust met een uitneembare lithium accu van het merk Panasonic. Koppel de batterij los en laad hem op waar en wanneer het jou uitkomt. Leuk extraatje: dankzij de USB-poort in de e-scooter is het ook mogelijk om je telefoon op te laden, handig!

De verschillende Niu e-scooter modellen op een rijtje

Welke e-scooters van Niu zijn er eigenlijk allemaal? Nou, een hele hoop! Grote, kleine, voor één of twee personen, er is voor ieder wat wils. Daarom kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. “Welke e-scooter is geschikt voor mij?” vraag je je misschien af. Om jou een handje te helpen bij het maken van de perfecte keuze hebben we de modellen voor je op een rijtje gezet. Inclusief handig overzicht per serie.

De Niu MQi series: e-scooter met prachtig design

Als oog voor detail belangrijk voor je is, ga je de MQi series leuk vinden. Van alle modellen is bij Niu MQi het meest gelet op design. Dit model heeft zelfs een prijs gewonnen namelijk de Red Dot City Award in 2017.

Het grootste verschil tussen de Niu MQi-series en zijn grotere broer de NQi-series zit hem in het gewicht en de omvang. De Niu MQi is kleiner en lichter en heeft een revolutionaire uitstraling. De MQi is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: de MQi-1, MQi+ Sport en MQi GT.

Overzicht alle Niu MQi-Series modellen
Model Niu MQi-1 Niu MQi Sport - Standard Range Niu MQi GT - Standard Range
Aantal watt 1500 watt 1400 watt 3100 watt
Topsnelheid 45 km/u 25 of 45 km/u 45 of 70 km/u
Accu Lithium-ion (32Ah) Panasonic Lithium-ion (31Ah) Panasonic Lithium-ion (31Ah) Panasonic
Actieradius* Tot 35-40 km Tot 65 of 45 km Tot 75 of 53-69 km
Remsysteem Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System) Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System) Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System)
Wielmaat 10" 90/90 10" 90/90 14" 90/90
Laadtijd 6 uur 7 uur 4,5 uur (dubbelladen)
Vering Ja Ja Ja
App Ja Ja Ja
Verlichting Voor, achter en 360° Light Halo Voor, achter en 360° Light Halo Voor, achter en 360° Light Halo
Spatborden Ja Ja Ja
Gewicht 59 kg 62 kg 78 kg

De Niu NQI series: ruime comfortabele elektrische scooter

Rijd je het liefste met 2 personen de stad rond? En voel je je prettiger op een wat grotere, stevige e-scooter? Maak dan kennis met de grote broer van de MQi, de NQi series. De Niu elektrische motorscooters van de NQi series zijn zo ontworpen dat je iemand mee achterop kunt nemen. De bijrijder kan zijn of haar voeten kwijt op de uitklapbare voetsteunen. Dit kan met de MQi ook, maar met de NQi heb je een stuk meer ruimte.

Een bijzondere e-scooter in dit rijtje is de Niu NQi Cargo. Op deze e-scooter kunnen bezorgboxen worden geïnstalleerd. Zo kun je met gemak maaltijden vervoeren. Het aantal watt van de motoren loopt uiteen van 1500 watt (NQi Sport) tot maar liefst 3100 watt (NQi GTS). Met de NQi GTS bereik je een topsnelheid van maar liefst 70 km/u !

Overzicht alle Niu NQi modellen
Model Niu NQi Sport - Standard Range Niu NQi Sport - Extended Range Niu NQi GTS - Standard Range Niu NQi GTS - Extended Range
Aantal watt 1200 watt 1500 watt 3100 watt 3100 watt
Topsnelheid 25 or 45 km/h 25 or 45 km/h 70 km/h 70 km/h
Accu Lithium-ion (26 Ah) Panasonic Lithium-ion (35 Ah) Panasonic Lithium-ion (2x26 Ah) Panasonic Lithium-ion (2x35 Ah) Panasonic
Actieradius Tot 50 of 40 km Tot 55 of 77 km Tot 70 km Tot 90 km
Remsysteem Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System) Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System) Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System) Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System)
Wielmaat 12 inch 12 inch 14 inch 14 inch
Laadtijd 7 uur 8 uur 6 uur 7 uur
Vering Ja Ja Ja Ja
App Ja Ja Ja Ja
Verlichting Voor, achter en 360° Light Halo Voor, achter en 360° Light Halo Voor, achter en 360° Light Halo Voor, achter en 360° Light Halo
Spatborden Ja Ja Ja Ja
Gewicht 99 kg 99 kg 115 kg 115 kg

De Niu UQi series: compacte e-scooter voor in de stad

In tegenstelling tot de NQi en de MQi is de UQi wat kleiner. Een soort snorbrommer welke ideaal is voor in de stad. De UQi elektrische scooters van Niu, de UQi GT en de UQi Sport, kenmerken zich door het zogenaamde “naked-frame”: een strak uitziend stalen frame. Dit frame zorgt voor meer wendbaarheid en flexibiliteit van de scooter. Zo maak je met gemak scherpe bochten en zigzag je zonder moeite door verborgen straatjes heen.

Overzicht alle Niu UQi modellen
Model Niu UQi Sport Niu UQi GT
Aantal watt 1200 watt 1500 watt
Topsnelheid 25 of 40 km/u 45 km/u
Accu Lithium-ion (21Ah) Panasonic Lithium-ion (42Ah) Panasonic
Actieradius Tot 25-30 of 27-37 km Tot 60 km
Remsysteem Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System) Voor- en achter schijfremmen, EBS (Electronic Braking System)
Wielmaat 12 inch 14 inch
Laadtijd 6 uur 9 uur
Vering Ja Ja
App Ja Ja
Verlichting Voor, achter en 360° Light Halo Voor, achter en 360° Light Halo
Spatborden Ja Ja
Gewicht 57 kg 75 kg

Op zoek naar een Niu elektrische step?

Beweeg jij je liever voort op een elektrische step dan op een e-scooter? Dan hebben we goed nieuws. Niu heeft niet alleen elektrische scooters in het assortiment zitten, maar ook een elektrische step: de KQi-series.

Met een maximumsnelheid van 25 km/u rijdt je met plezier de hele stad door. Dankzij het brede voetdek van de Niu elektrische step zet je met gemak twee voeten naast elkaar. Verder is het frame van de e-step gemaakt van aluminium waardoor deze licht in gewicht is. De schijfremmen aan de voor- en achterkant zorgen voor sterke remkracht op zowel droog als nat wegdek. Bovendien is de elektrische step inklapbaar dus neem je ‘m met gemak overal mee naartoe!

Dit model is verkrijgbaar in 3 versies: de KQi2 Sport, de KQi3 Sport en de KQi3 Pro.

Overzicht Niu elektrische steps
Model Niu KQi2 Sport Niu KQi3 Sport Niu KQi3 Pro
Aantal watt 300 watt 300 watt 350 watt
Topsnelheid 25 km/u 25 km/u 25 km/u
Accu Lithium-ion (365Wh) Lithium-ion (365Wh) Lithium-ion (486Wh)
Actieradius Tot 40 km Tot 40 km Tot 50 km
Remsysteem Trommelrem Dubbele schijfrem (voor en achter) Dubbele schijfrem (voor en achter)
Wielmaat 10 inch 9,5 inch 9,5 inch
Soort wielen Tubeless Tubeless Tubeless
Display Ja, multifunctioneel Ja, multifunctioneel Ja, multifunctioneel
App Ja Ja Ja
Hellingen 15% 15% 20%
Voor- en achterlicht Voorlicht- en achterlicht Voorlicht- en achterlicht Voor- en achterlicht
Inklapbaar Ja Ja Ja
Gewicht 18,4 kg 18,5 kg 20,3 kg

Kom langs voor een gratis proefrit op jouw favoriete Niu e-scooter

Ben je net zo enthousiast geraakt over de e-scooter van Niu als wij en wil je de verschillende modellen eens uitproberen? Kom dan gerust langs voor een gratis proefrit bij Voltes. Neem contact op met onze klantenservice en we geven je graag meer informatie. Wie weet tot snel!