Elektrische step voor je kind kopen? Hier moet je op letten
16 Aug 2022

Elektrische step voor je kind kopen? Hier moet je op letten

Wat is een elektrische kinderstep?

De naam zegt het al: een elektrische kinderstep is een step voor kinderen met een elektrische motor. Deze step is licht in gewicht en makkelijk te besturen. Je kind komt vooruit door zelf te steppen en krijgt hierbij hulp van de motor. Het is ook mogelijk om de gashendel in te drukken en dan hoeft je kind niet te steppen.

Verschil tussen een elektrische step voor kinderen en volwassenen

Een elektrische step voor kinderen verschilt van een e-step voor volwassenen. De verschillen zie je vooral in:

 • Afmetingen
 • Gewicht
 • Maximum snelheid
 • Maximale afstand die je af kan leggen
 • Extra functies (zoals een display of bijbehorende app op je telefoon)

Een elektrische kindstep zit eenvoudig in elkaar. Het heeft bijvoorbeeld geen bijbehorende smartphone app waarop je de snelheid en batterijstatus kunt bijhouden. Een elektrische step voor volwassenen heeft dit vaak wel en is een stuk zwaarder en groter dan een elektrische step voor je kind.

Verder heeft een elektrische step voor volwassenen een gashendel die je in kan drukken, een e-step voor kinderen heeft dat niet altijd. Bij sommige kindersteps werkt de motor alleen ondersteunend en moet je kind zelf kracht bijzetten met zijn voet. Veiligheid staat bij ouders voorop als het gaat om de aanschaf van producten voor kinderen. De elektrische steps zijn door de beperkte maximumsnelheid bij uitstek geschikt voor jongere leeftijden

Welke kinderstep voor welke leeftijd?

Voor elke leeftijd is er wel een kinderstep te vinden. De leeftijden zijn indicatief en hangen geheel af van de persoonlijke situatie van je kind. Zo kan het zijn dat het ene kind wel al geschikt is terwijl het andere kind niet geschikt.

Kinderstep voor 2 - 6 jaar

Een kinderstep voor 2 tot en met 6 jaar is niet elektrisch omdat dit te gevaarlijk is. Ons advies voor deze leeftijdscategorie is om voor een kinderstep te gaan welke een ondersteunende motor heeft waarbij je kind zelf moet afzetten om vooruit te komen. Daarnaast kan het handig zijn om te kiezen voor een step met 3 wielen zodat je kind extra ondersteuning heeft.

Kinderstep voor 6 - 10 jaar

Voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar zijn er simpele, kindvriendelijke elektrische kindersteps te koop, zoals de Segway-Ninebot eKickscooter Zing A6. Met de gave groene kleur, sfeerverlichting in het voorwiel en de voetenplank weet je zeker dat je kind opvalt tussen de andere kinderen op het speelplein! Deze step gaat alleen vooruit door zelf te steppen en krijgt hulp van de motor. Remmen gaat makkelijk door op het achterspatbord te staan. Zo komt de kinderstep voor 6 jaar of ouder langzaam tot stilstand.

Kinderstep voor 8 - 14 jaar

Een elektrische step voor kinderen tussen de 8 en de 14 jaar is steviger, groter en kan harder. De Segway-Ninebot eKickscooter Zing C10 bijvoorbeeld is perfect voor wie net begint met steppen, maar ook voor de avontuurlijke kinderen. De step heeft 3 verschillende snelheidsstanden zodat ieder kind veilig kan rijden. In de Safe modus rijd je 10 km/u, in de Turbo modus 16 km/u en in de Cruise modus krijg je alleen hulp van de motor als je zelf stept. De batterij is binnen 2,5 uur opgeladen en daarmee heb je tot 10 km rijplezier.

Kinderstep voor 10+ jaar

Is jouw kind ouder dan 10 jaar? Dan wil je een iets grotere en stoerdere e-step voor je kind kopen. Het liefste een step waarmee je kind wat verder kan rijden, naar het voetbalveld bijvoorbeeld. Met de Segway-Ninebot eKickscooter Zing C20 rijd je tiener met een maximale snelheid van 16 km/u en tot wel 20 km ver. Zo kan je dochter of zoon makkelijk naar vriendjes toe steppen. Je hoeft niet bang te zijn dat de band lek gaat want de banden zijn van massief rubber. Dankzij de rode met zwarte accenten ziet deze elektrische kinderstep er snel en stoer uit.

Elektrische kinderstep met vader en zoon

Elektrische step voor mijn kind kopen, waar moet ik op letten?

Wil je een e-step voor je kind kopen? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

De maat van de step

Een kind groeit natuurlijk als kool. Daarom wil je een e-step hebben die geschikt is voor de leeftijdsfase waar je kind in zit. De lengte speelt daarin een belangrijke rol. Het stuur moet ongeveer niet lager zijn dan 2-5 centimeter onder de navel. We raden daarom aan om eerst te meten hoe hoog het stuur ongeveer moet komen, voordat je een e-step bestelt.

Leeftijd

Bij veel elektrische kindersteps staat aangegeven voor welke leeftijd de step geschikt is. Dit is wel altijd een indicatief want het kan zijn dat je kind wel al geschikt is voor een grotere step, dit verschilt per kind.

Luchtbanden of harde wieltjes

De meeste elektrische kindersteps hebben massieve wieltjes. Dit zijn harde wieltjes die niet lek kunnen gaan. Er zijn ook kindersteps met luchtbanden verkrijgbaar. Deze rijden comfortabeler met minder trillingen, maar hebben weer de kans om lek te gaan.

Handrem, vering of verlichting

Er zijn veel verschillende opties beschikbaar voor elektrische kindersteps. Denk van tevoren na over wat je zelf belangrijk vind en wat niet. Moet de step een handrem hebben? Wil je een kinderstep met vering? Of vind je het belangrijk dat de kinderstep verlichting heeft? Door na te denken over deze dingen kun je de juiste keuze maken.

Stuur elektrische kinderstep

Regelgeving

Hoe zit het met de regelgeving? Zeker omdat het om steps voor kinderen gaat is het goed om te benoemen dat deze momenteel (2022) nog niet zijn toegestaan op de openbare weg in Nederland. Wel wordt dit veelal gedoogd zolang je je aan de normale verkeersregels houdt. Het gebruik op speelplaatsen of skateparken is daarentegen wel toegestaan gezien dit geen weg betreft. Bij aanschaf van een elektrische step voor kinderen is het daarom goed om dit met het kind te bespreken. Wil je meer weten over de huidige regelgeving? In ons artikel alles over de elektrische steps lees je hier meer over.

We hebben je nu verteld:

 • Wat een elektrische kinderstep is
 • Welke step je voor welke leeftijd geschikt is
 • Waar je bij het kopen van een elektrische kinderstep op moet letten
 • Wat de regelgeving is omtrent elektrische steps.

Maar wat is de beste step? Wij vertellen het je!

De beste elektrische kinderstep van dit moment

De beste elektrische steps voor kinderen zijn absoluut de modellen van de Segway-Ninebot. Dit merk heeft veilige kindersteps van hoogwaardige kwaliteit. Zo is de Zing C-Serie van Segway-Ninebot speciaal ontwikkelt voor kinderen. Binnen deze serie vind je verschillende modellen zodat er voor ieder kind een geschikte step is. De Segway-Ninebot eKickscooter Zing C8, Zing C10 en Zing C20 hebben alledrie:

 • Verschillende snelheidsstanden
 • Een sterk frame met dubbele buis
 • Een maximumsnelheid van 16 km/u
 • Massief rubberen banden voor meer grip

De Segway-Ninebot Zing C10 heeft als enige uit de serie blauwe en rode sfeerverlichting onder de voetenplank zitten. En dit is super leuk in het donker!

Waar kan ik een elektrische kinderstep kopen?

Als je een elektrische step voor je kind wilt kopen ben je bij Voltes aan het juiste adres. Kom gerust langs met je zoon of dochter voor een gratis proefrit en probeer alle modellen uit. Wil je liever eerst de modellen online bekijken? Ontdek de beste elektrische steps voor kinderen dan in onze winkel!