Onewheel kopen? Future Motion lanceert Onewheel Pint X en Onewheel GT
27 Jan 2022

Onewheel kopen? Future Motion lanceert Onewheel Pint X en Onewheel GT

Twee Onewheel boards hebben hun intrede gedaan in de line up van Future Motion. De Onewheel Pint X is een vernieuwde versie van de Onewheel Pint uit 2019. Future Motion’s nieuwe paradepaardje is de Onewheel GT, een compleet nieuw elektrisch board met een geavanceerd besturingssysteem voor zowel on- als off road avonturen. Het is de eerste Onewheel ooit met een motor die beschikt over 3 pk.

Onewheel GT and Onewheel Pint X

We kunnen ons voorstellen dat je razend benieuwd bent naar de nieuwe features en verschillen met de Onewheel Pint en de Onewheel XR. Daarom hebben we in dit artikel de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet.

Onewheel Pint X

Vernieuwde versie van de Onewheel Pint

De Onewheel Pint X is de grote broer van de Onewheel Pint. Dit model is beschikbaar in twee kleuren: geel en blauw. Speciaal ontworpen om snel en makkelijk mee te nemen, waar je ook naartoe gaat. Dit elektrische board met één wiel geeft je het gevoel te surfen of snowboarden over het wegdek. Zo geniet je van het ultieme boardgevoel, ongeacht waar je bent en welk seizoen het is. In een ander artikel over het verhaal van Onewheel leggen we je uit wat een Onewheel precies is.

Hoe lang gaat de Onewheel Pint X mee?

De batterij van de Onewheel Pint X gaat twee keer zo lang mee als de Onewheel Pint. Hoewel je er in de afmetingen van het board niets van terugziet, zijn het aantal kilometers dat je met de Onewheel Pint X kunt rijden flink gestegen. Van 10-13 km naar 19-29 kilometer in slechts één oplaadsessie. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de Onewheel Pint. Hierdoor hoef je jezelf minder snel zorgen te maken over een leeglopende batterij. De grotere accu maakt de Pint X (12 kg) wel wat zwaarder dan de Pint (10,5 kg).

Men on an Onewheel Pint X

Veilige snelheid

Met een snelheid van 30 km/u gaat de Onewheel Pint X wel 3 km/u sneller dan de Pint. Maar de meeste gebruikers houden het bij maximaal 24 km/uur. Dit rijdt over het algemeen comfortabeler en zo voorkom je een nosedive of ongelukken.

Onewheel GT

Future Motion’s nieuwste Onewheel

De Onewheel GT is Future Motion’s nieuwste vlaggenschip. Het gaat om een elektrisch board met gloednieuw ontwerp. Geen vervanging of vernieuwde versie van de Onewheel XR of Pint, maar een totaal nieuw Onewheel board. Future Motion is ervan overtuigd dat de Onewheel GT de wereld gaat veroveren. Net als bij de andere Onewheels bestuur je de Onewheel GT door met je lichaam naar voren, achteren en opzij te bewegen. Je stuurt vooral met je benen. Het zwaartepunt van je lichaam houd je recht boven het apparaat.

Onewheel GT in the dessert

Meer power

De Onewheel GT beschikt over een geavanceerd besturingssysteem met een hoger voltage dan de andere Onewheel boards. Het is zelfs het eerste Onewheel skateboard op de markt met 3 pk. Deze power zorgt voor verbeterde prestaties, ongeacht hoe snel je gaat. De maximum snelheid van de Onewheel GT ligt rond de 30 km/u, dit is ongeveer gelijk aan de Onewheel XR. Maar door het hogere voltage heeft de GT meer power en torque. Dit zorgt ervoor dat de GT sneller accelereert.

Maximale batterijduur

Dankzij het batterijsysteem kan de Onewheel GT een afstand afleggen van 52 kilometer in één keer. Je kunt dus de hele dag rijden zonder tussendoor op te hoeven laden. Dit in tegenstelling tot de Onewheel XR en de Pint X, waarmee je tot maximaal 29 kilometer kunt rijden. Dit zie je ook terug in de oplaadtijd want die bedraagt gemiddeld 200 minuten. Met een fast charger gaat dit een stuk sneller en is je Onewheel in ongeveer 90 minuten opgeladen.

Geschikt voor elk terrein

Je kunt met de Onewheel GT niet alleen op asfalt rijden maar ook off road. Onewheel heeft hiervoor een speciale band ontwikkelt welke de Treaded Tire heet. Bospaden, grasvelden en de heide zijn een avontuur met dit board. Door de kracht van de GT kom je sneller de heuvels op en af. En dankzij de sterke griptape sta je enorm stevig op je board als je door de duinen of bossen heen rijdt. De Onewheel GT is in twee varianten verkrijgbaar namelijk de Slick Tire en Treaded Tire. De Slick variant heeft een band zonder profiel waardoor deze geschikt is voor asfalt of gladde wegen. De Treaded Tire daarentegen heeft wel profiel en is daardoor uitermate geschikt voor al je off road avonturen.

Extra features Onewheel GT

  • De Onewheel GT is standaard voorzien van een premium Maghandle Pro zodat je hem gemakkelijk kunt optillen en overal mee naartoe kunt nemen. De Maghandle is gemaakt van aluminium en rubber wat zorgt voor een comfortabel en stevige grip
  • De lichten aan de voor- en achterkant van het board zijn 300% feller dan bij de Onewheel XR. Zo ben je nog beter zichtbaar in het donker
  • In de Onewheel app kun je je batterijstatus checken, connecten met vrienden en de rijstijl van je board personaliseren. Dit kan alleen met de Onewheel XR en Onewheel GT
  • Er zijn verschillende Onewheel GT accessoires beschikbaar, zoals helmen, beschermers, opladers en meer. De railguards, fenders en bumpers kun je vervangen door andere kleuren. Zo kun je een unieke eigen Onewheel samenstellen.

Onewheel vergelijken

Welke Onewheel is het beste? Of welke Onewheel moet ik kopen? Vragen die je misschien bezig houden. Je wil natuurlijk de Onewheel hebben die het beste bij je past. Daarom hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van alle modellen met hun specificaties.

Model Onewheel Pint Onewheel Pint X Onewheel XR Onewheel GT
Aantal watt 750 watt 750 watt 750 watt 750 watt
Topsnelheid 26 km/u 29 km/u 30 km/u 30 km/u
Accu Nickel Manganese Cobalt Oxide (NMC) Nickel Manganese Cobalt Oxide (NMC) Nickel Manganese Cobalt Oxide (NMC) Nickel Manganese Cobalt Oxide (NMC)
Actieradius Tot 13 km Tot 29 km Tot 29 km Tot 52 km
Hellingen 30% 30% 30% 30%
Gewicht 10,5 kg 12 kg 12 kg 16 kg
Laadtijd 120 minuten 225 minuten 110 minuten 200 minuten
Verlichting Ja Ja Ja Ja
App Ja Ja Ja Ja

Onewheel Pint X of Onewheel GT kopen?

Is een actieradius van 29 kilometer genoeg en wil je een compact formaat? Dan is de Onewheel Pint X een goede keuze. Ga je vaker off road en is een hoge topsnelheid belangrijk voor je? Dan is de Onewheel GT echt iets voor jou. Kom je er niet uit? Stel je vraag aan onze klantenservice of kom langs en laat je adviseren door een van onze productspecialisten.